NIKA MEDIA
OSNOVNI PODATKI
CENIK STORITEV
REFERENCE
SPLETNA GALERIJA
POVEZAVE
spletna galerija

Tomi Naglič - Zmajev pogled

Tomi Naglič je svojo prvo samostojno fotografsko razstavo pripravil kot zaključek študija na Visoki šoli za multimedije IAM v Ljubljani kot del diplomske naloge. Naslovil jo je "Zmajev pogled", fotografije pa je razstavil v avli Mladinskega centra v Brežicah. Otvoritev je bila 14. oktobra 2011, na njej pa je bilo 28 velikih fotografij formata 30x45 cm in več kot 70 manjših, ki so prikazale dogajanje ob wake parkih na Borštu, na Pagu na Hrvaškem in Plank See-ju v Avstriji. Razstava je bila na ogled do 6. 11.2011.

Video prispevek o razstavi in Tomiju na Vašem kanalu, 18.10.2011

Blaž Mirt - spominska razstava

Fotograf Blaž Mirt, je bil izjemen človek, ki je v torek, 30. junija 2009, preminil v svojem 39. letu starosti. Ob tem za njegove prijatelje in svojce tragičnem dogodku je Jani Zakšek v Kostanjeviških novicah zapisal:
"Dragi Blaž, v spominu nam boš ostal kot pošten, zanesljiv in požrtvovalen človek, hkrati pa tudi cenjen in spoštovan fotograf, z izjemnim občutkom za opazovanje. Tvoje strokovno, preudarno in dobronamerno mnenje je bilo vedno dobrodošlo. Spominjali se te bomo kot občudovalca Kostanjevice na Krki, kjer si preživel veliko svojega prostega časa. Ne bomo pozabili srečanj in pogovorov s tabo ter tvoje vznesenosti, velikega navdušenja, poleta in idealizma, ki si ga izžareval pri snovanju nastajajoče monografije  Kostanjevica v štirih letnih časih. S teboj smo izgubili uravnoteženega in srčnega človeka treznih misli in resnih besed. Dragi prijatelj, vsi, ki smo imeli srečo, da smo prehodili delček poti s tabo, ti bomo za vse, kar si (bil in) nam dal, večno hvaležni."
V letu 2010 so člani Društva ljubiteljev fotografije Krško pripravili spominsko razstavo njegovih del, ki je bila predstavljena v Dvorani v parku, kasneje pa tudi v Lipici.

Prispevek o Blaževi prvi razstavi na brestaniškem gradu - TV obzornik, 29.4.1997

Jože Novak - karikature

Tokrat se kot prvi v naši spletni galeriji predstavlja Jože Novak, s katerim smo vrsto let sodelovali. Izdelal je logotip Nika media in Nika šport igra in prosti čas, prav tako vrsto naših oglasnih sporočil. Zato smo prepričani, da si je zaslužil, da ga kot prvega predstavimo v naši galeriji.
Jože Novak je končal aranžersko šolo v Ljubljani, vrsto let je delal v Tovarni celuloze in papirja Vipap Videm Krško , nazadnje kot oblikovalec. Zdaj je zaposlen v tiskarni Jordan, kjer oblikuje publikacije, ki jih tiskajo, vse od knjig, koledarjev prospektov do vizitk. Vseskozi je bil kritičen do dogajanja v svojem in širšem okolju in to izražal med drugim tudi skozi karikaturo. Objavljal je v tovarniškem glasilu tovarne Videm, v časopisu Srž, Pustnih novicah, nazadnje pa tudi v Vašem mesečniku. Tokrat objavljamo vse karikature, ki so bile objavljene v Vašem mesečniku v letih 2004, 2005 in 2006 in še nekaj neobjavljenih ter nekatere, ki jih je naredil za objavo v oddaji Posavski obzornik TV Ljubljana v osemdesetih letih. Zagotovo so aktualne še danes. Odlikuje pa jih tudi kritičen pogled avtorja ter njegov lik "papirko", ki ga je z leti izoblikoval in je postal že zelo prepoznaven.

Jože Novak - Včeraj-danes-jutri 2004

Vabimo tudi vse druge, da se nam pridružite in objavite svoja slikarska, kiparska, fotografska in druga dela v spletni galerija Nika media.

Na vrh strani

 

info@nikamedia.si

tel: 040 432 342naslovnica  |   osnovni podatki  |   cenik storitev  |   reference  |   spletna galerija  |   povezave