GORAN ROVAN
ŽIVLJENJEPIS
HOBIJI
DOPISNIK TV SLO
NOVINARSTVO
LITERATURA
SPOMINI
VIDEO
RAZSTAVE
FOTOGRAFIJE


goran@nikamedia.si
gsm 041 327 848

PUSTNE NOVICE

Pustne novice 2005

EKSKLUZIVNA REPORTAŽA

Reporterji Pustnih novic so iz strogo zavarovanega kabineta župana iz zaupljivih virov zvedeli, da je občina začela graditi podzemno železnico. Zdaj seveda še v strogi tajnosti in pod pretvezo zapiranja senovškega rudnika, čulkovega podhoda in drugih velikih in nepotrebnih investicij.

Vstopna postaja v Starem gradu je že zgrajena, o čemer pričajo tudi na skrivaj posnete fotografije, saj daje objekt na zunaj videz, da gre za protizračno obrambo ali podzemne hangarje za vojaške avione, v resnici pa je to prva postaja krško-senovškega metroja. Lokomotive in vagoni so že skrbno spravljeni in zavarovani na rudniškem dvorišču na Dovškem, o čemer pričajo ponoči posnete fotografije z uv kamero, medtem ko našim reporterjem ni uspelo vstopiti v rudniški rov, posnet je le njegov vhod. Smo pa prepričani, da je že v zadnji fazi izgradnja končne postaje na Senovem in da Požunovi rovokopači in buldožerji že rijejo globoko pod zemljo in da Kunejevi nikoli prekvalificirani rudarji že polagajo tire. V akcijo so se vključili tudi Ostreličevi mladinci, ki so kobajagi čistili rove rudnika cinka in svinca, v resnici pa so iz nuklearke napeljali električni kabel in iz Sremiča radijske povezavo za radio Energy ter položili kabel za mobilne telefone.

Več nam do zaključka redakcije ni uspelo zvedeti, se pa za ekskluziven odkup pravice obveščanja javnosti že zanimajo na neviodunumski televiziji in brežiški CNN, vendar ti zaenkrat ponujajo še premalo. Več o tem velikem odkritju v naši posebni izdaji, ki izide 1. aprila.

 PUSTNI FOTO OGLASNIK
Prodam, zamenjam, oddam, šenkam…

 Zračno garsonjero s pogledom na bregove reke Save in Valvasorjev spomenik zamenjam za enako na štajerski strani s pogledom na Jermanovo skalo in nov galerijski zvonik. Šifra: Ne bo ti žal

Kupite poceni zdaj, da boste jutri drago prodali. Ne zamudite edinstvene priložnosti, nategnite še vi koga in potem znova prodajte občini za gradnjo knjižnice. Šifra: Profit zagotovljen

 Gostinski obrat na najlepši razgledni točki krške občine, s pogledom na celulozo, nuklearko, zeleno Savo in modro Krko oddam najboljšemu ponudniku. V ceni najema so tudi motorne sanke in snežni teptalec. Ponudbe: Kužnik d.o.o.

 Vilo na elitni lokaciji, na sončni strani Sremiča, ob gostišču Na Resi prodam skromnemu milijonarju, ki premore nekaj malega nemških mark za nujna vzdrževalna dela. Tel: 01 234 567 890, pozivna 385

Vikend v starem mestnem jedru, na mirni lokaciji, v neposredni bližini mestnega parka, z dodatno opremo (na manjši sliki) in klimatsko napravo, prodam za 250.000 DEM. Šifra: Uzela ga magla

V garažni hiši tik ob občini imamo na voljo še nekaj garažnih mest, tudi za večja vozila, prestižnejših znamk. Garantiramo popolno varovanje – elektronsko, fizično, možen tudi najem službenih boksov za pse. Vloge oddajte na oddelek za urbanizem občine Gurkfeld

 Zaradi opustitve trgovske dejavnosti iščemo nove najemnike. Možna tudi kompenzacija z davčno upravo in inšpekcijskimi službami. Samo resne ponudbe pošljite v modri pisemski ovojnici na naslov: N.N. iz Preskrbe, poštno ležeče Dob na Dolenjskem

 Dva prestižna športnika, registrirana do decembra 2009 prodam. Pogon na vsa štiri kolesa, cenralno zaklepanje, metalik barva, protivlomna zaščita, in desetletna garancija proti rjavenju. Cena 800.000 evrov. Povprašajte za šankom gostilne Komočar.

 Političnim strankam, društvom, klubom, posameznikom in drugim izdelujem napisne table po naročilu. Cena po kubičnem metru, garancija doživljenjska, pa brez računa, se razume.

 Lokal primeren za najstarejšo obrt, izložbe že prirejene za oglede, oddam uvozniku deklet iz Ukrajine in Belorusije. Možna zamenjava za nafto, kurilno olje ali klirinški dolg. Naš moto: Naše seme – vaš uspeh – za zmeri

 Po porazu LDS na volitvah iščem novo stranko in službo.

 Še kiklco prodala bom, za ciganski golaž dala bom…

Vse, ki me primerjamo s Severino bom tožila. Sem namreč veliko boljša kot ona in znam tudi veliko več. Vprašajte v Krki – Meloša.

 Dopolnil sem jih 50, 50 pa jih še bom. Jože Marinč, Dobe 1, Kostanjevica.

 Zalivanje z nafto se ni obneslo, bom poskusil še s kurilcem.

 Župan me je zamenjal z Barbiko. Pa se še ne dam, lahko sem tudi Ken, s hišo ali brez…

PAZI – Bohorski gozdni roparji!

 Kdo bo koga, ti mene ali jaz tvojo?

Res je, da je moj klobuk iz gume, zato pa kaj drugega ni…

 To še spijemo pa gremo…

 Ko bom stara in debela, bom lahko takrat delala na tvojem radiu?

 Zbiram interesente, ki bi se radi poročili z Rusinjami, Ukrajinkami in drugimi iz nekdanje CCCP. Dopisnik Dela iz Moskve – Matej (Darijan) Košir

 Glej tička, pa ne mojga, glej tička od telička iz Dolenjskega lista.

 Ti povem kamerad, takooo je mela!

 Si ti moj pooblaščenec ali občinski? Zdaj se pa odloči, sicer te bom poslal k Bogoviču, tako kot je on mene v Ljubljano.

 Ti Metka, kaj če bi midva spizdila in župana pustila kar samega na Studencu. Misliš, da bo znal v dolino?

 Če je potrebno iz papirja z električnim pisalnim strojem izdelujem digitalne zapise, ni blema.

 Ti, tule še požrem, pa dva pira, pol pa grem v Oazo. Bomo spet snemal film. Jaz bom na Belem konju, ti si lahko pa princ.

 Kratke domače

Vaš kanal je vse bolj priljubljen med plačniki Dobravčeve kabelske televizije, saj po polnoči predvaja animirane risanke za odrasle. Presenetili so tudi s svojim programom v živo na Silvestrovo. Le še tako naprej. Več ga bo, več nas bo.

 Zasebni zobozdravnik Milan Tatalovič je bil lani enkrat en dan prepozen, ko je prišel na Abrahama od slikarja Jožeta Marinča in enkrat teden dni prezgodaj, ko je šel na podelitev štipendije lastni hčeri, katere štipenditor je kar sam. Tako se pač stvari poglihajo.

 Tone Podgoršek je bil lani v krški občini bolj popularen kot je zdaj Fredi Miler. Pa za to ni prav nič potreboval interneta. Splet so mu nastavili kar drugi.

 Branko Vodopivec že razmišlja, kako bi dobil odškodnino še za krško pokopališče in ne samo za smetarsko deponijo. Pravi, da se pleh muska z njega sliši tudi v njegovo KS in tako moti blažen mir njegovih čebel, ki so mu zaradi tega rojevale kar v sosedovem sadovnjaku.

 Brani-mir, ki ni Vodopivec se je precej naučil tudi od avstrijskih protestnikov. Samo, da se njemu ni bilo potrebno vklepati, so mu že prej obljubili vse, kar si je izmisli. Idej za škarpe in podhode mu je že zmanjkalo, kaj če bi naredil še kakšen nadhod in adrenalinski park za svoje zveste krajane. Kurbl haus jim namreč ne bi več koristil. 

Jože Habinc še vedno išče poročni par, ki bi krstil njegovo poročno dvorano na pokopališču. Platin mu je pobegnil v Turčijo, Colarič v Brestanico, zdaj mu preostane le še, da to stori kar sam. Na pustni torek.

 V Kostaku so lani praznovali 50 letnico. Letos pa bodo 49, ker pravijo, da se po Abrahamu čas šteje nazaj. Bodo tako vrnili tudi pobrano smetarino, kanalščino in vodo, saj smo za lani nekateri že plačali?

 Župan Franc Bogovič se je v času predvolilne kampanje kar sam poškodoval, da bi svoji strankarski kolegici in podžupanji Ani bolj znani kot Nuši Somrak omogočil, da se pojavlja na vseh pasjih procesijah. Je že vedel, da nima šans in ji je tako omogočil, da je šla lahko malo ven – službeno seveda.

 Lani je občina Krško doživela svoj najvišji LDS-ovski obisk, saj je njegova pravosodna ministrica obiskala najbolj razvijajoče se naselje v občini – Kerinov grm. Poleg Ciganov so jo sprejeli tudi nekateri občinarji, da novinarjev, ki so se mastili s ciganskim golažem in bolhami niti ne omenjamo.

 Herman Kunej bo odšel iz Rudnika Senovo v večnem zapiranju samo z nogami naprej. Na Senovem ga nočejo, V Brestanici ga ne marajo, na Bizeljskem se mu pa smejijo.

 Ni res, da je Krško s Fakulteto za logistiko dobilo svojo prvo univerzo. Takšno šolo so imeli nekateri v Kostaku že mnogo let poprej, samo smer je bila druga – krapinsko – kumrovška.

Krški župan se je kot edini v Sloveniji drznil preveriti svoje znanje iz poznavanja računalništva. Zaenkrat mu evropskega spričevala ECDL ni uspelo osvojiti, bo moral na popravne. Iz vedenja, ker ni za sabo zaprl vseh oken (no windowsov, če že hočete).

 Krško je že dokazalo, da je središče Pokrajine Posavje v umiranju, saj Krčanom tako kot Grosupeljčanom ni potrebno plačevati cestnine na Drnovem. Brežičani, ki imajo ministra za gospodarstvo, jo pa morejo. Prav jim bodi, pa bi imeli SLS-ovskega župana, ki si je blizu z ministrom za okolje in za promet.

 Organizatorji Silvestrovanja na prostem so hoteli evrovizijsko zmagovalko Nušo Derenda zamenjati za dva Platinovca. In to tako, da bi jima plačali pol toliko kot Nuši.

 V Zdravstvenem domu Krško so se razveselili novih lepih prostorov, še bolj pa novoletnega darila, ki jim ga je podaril direktor Ladika. Dobili so namreč prave lesene pručke. Pričakovali pa so klobase in pršut.

 Dušan Vladič, tajnik KS Krško za levi in desni breg se je lani potrudil, da je v elektronsko obliko spravil vse na roko pisane tekste – z električnim pisalnim strojem in brez indiga za kopiranje na cd.

V Kostanjevici so zadovoljni, da imajo svojo pustno vlado, svoj Prforcenhaus in pismo o nameri. Samo ne najdejo ga več, da bi zvedeli kaj na njem piše, ali bo najprej most, ali prej obvoznica, ali bo prej pismo ali denar, ali je Vika še ljubljanska županja, ali je zvezda Danica… Važno je, da je Milko spet odprl svoj hram in da so vsi zdravi – Do zore!!!

Na vrh strani


 Pustne novice 2004

PA NAJ KDO REČE, DA JE (NI) RES?

Prisluhnili smo glasu ulice

Peter Markovič, dolgoletni direktor Hotela Sremič, ne hodi več čez cesto na kavo, ker je izgubil Mercatorjeve (beri Jankovičeve) delnice. (pacific press)

Andrej Božič, občina, upravna enota, rudnik itd. se ni hotel takoj zavihteti na direktorski stolček na Triglavu, ker bi rad spoznal firmo od spodaj navzgor. (začel je kot vratar – šoln press)

Silvo Mavsar bo iz naftalina obudil SRŽ, Milan Venek in Stane Dvoršek zatrjujeta – samo brez naju (sava glas - press)

Tone Žigante poklicni direktor gasilcev se hvali, da so rdeči na prizorišču prej kot plavi. Očitno zanj vojaških vaj še ni konec. (Pasulj press)

Franc Bogovič, krški župan, zatrjuje, da je fosn še zmiri buljš ku dila. Tam ko ga vržeš ostane. (Snowboard press)

Milan Herakovič – Milči, župan Dolenjskih Benetk bo letos ukinil Prforcenhaus, tako kot je zaprl gostilno. (ne more biti več predsednik press)

Branko Janc, poslanec LDS sicer zatrjuje, da se je nažrl politike, ima pa že novo geslo. (Janca za poslanca - press)

Herman Kunej, nepozabni grobar senovškega rudnika, ustanavlja firmo za prodajo rudniške vode. (bizeljčan press)

Vojko Sotošek, malo inšpektorat, malo občina, malo HSE, bo naredil še en magisterij. Tokrat se bo čisto zares lotil gradnje tenis igrišča. (ne obljubljaj otrokom, če ne moreš dobiti dovoljenja – press)

Matej Košir, dopisni dopisnik Dela, si išče službo v čateških Termah. Najprej se mora znebiti še priljubljenega direktorja. (Zavist press)

Anton Planinc, direktor Kmečke zadruge, odhaja v zaslužen pokoj. (bilo kuda cviček svuda – press)

Andrej Zbašnik, direktor policijske uprave Krško, bo kandidiral za državnega sekretarja. (Miha Molan press)

Almira Božovič, direktorica SDK-ja, zdravstvenega doma in zdaj SKB-ja, se vrača na kraj zločina. Prve – investicije- ne pozabiš nikoli. (Udba press)

Bogdan Barbič, direktor brestaniške elektrarne in šef izgradnje savskih elektrarn bo sedež prenesel na Blanco. Zgradil bo tudi most in postavil javno razsvetljavo. (Meri Kelemina press)

Jože Grajžl, biker, občasno pa tudi snemalec nacionalke, ustanavlja svojo stranko pivcev slane vode. (nič več express press)

Rudolf Ladika, največji direktor Zdravstvenega doma, ki si ga je sam tudi zgradil, plačevali ga bodo pa drugi, gre v pokoj. Zamenjal bo Rudolfa Gasa. (KUT gas press)

Simon Gomilšek, polovica dueta Platin in ex Caravan's prihaja vsak teden v Krško, da ga glasovalci Eme ne bi prehitro pozabili. (Ema – oma press)

Oldrich Kettner, direktor Vipapa se je slovenščine naučil s pomočjo cvička. (Kmečka zadruga press)

Tamara Vonta, Pop TV in 24 kur, se poslavlja od novinarstva. Podaja se v pevske vode. (Nasledila bo Natalijo Verboten – press)

Kogar ni v Pustnih novicah, ga ni. (Jože Habinc – žleht press)

Na vrh strani


STRAN V IZDELAVI!!!

Na vrh strani

 

Potopisi

Kolumna Posavski obzornik

Spotikanja

S potepanja po Južni Afriki

Dnevnik vojnega dopisnika

Izbrani teksti

Odprta pisma AMD Krško

Vaš mesečnik

Pustne novice
*Pustne novice 2006
*Pustne novice 2005
*Pustne novice 2004

Srž

Pionir

50 let krške komunale

Informacije za medije Fun šport

 

življenjepis  |   hobiji  |   dopisnik TVS  |   novinarstvo  |   literatura  |   spomini  |   video  |   razstave  |   fotografije