GORAN ROVAN
ŽIVLJENJEPIS
HOBIJI
DOPISNIK TV SLO
NOVINARSTVO
LITERATURA
SPOMINI
VIDEO
RAZSTAVE
FOTOGRAFIJE


goran@nikamedia.si
gsm 041 327 848

POTOPISI

Vedno sem rad potoval, vendar za to ni bilo nikoli dovolj denarja. Že v mladosti sem sanjal, da si bom z avtoštopom, ki je bil takrat zelo priljubljen, ogledal Evropo. Žal mi je v gimnazijskih časih uspelo  preštopati samo Jadransko magistralo, potem pa za te reči ni bilo več časa, denarja, morda pa tudi premalo volje, saj sem našel druge aktivnosti, ki so me takrat okupirale.
Z leti se je ta želja ponovno obudila, še posebej potem, ko smo se prenehali ukvarjati z motokrosom. Stari Mercedesov kombi predelan v avtodom je bil resda letnik 1976, smo pa z njim prekrižali kar nekaj sveta, od Španije do Črne Gore. Mercedes 608D smo nabavili v letu 1997 in ga uporabljali vse do leta 2013, ko smo kupili rabljen Peuget Boxer. Tega nam je po naših željah, vanj sem namreč hotel spraviti štirikolesnika, predelal Žvan v Novem mestu. In od leta 2014 ga pridno uporabljamo za potovanja. Največ seveda za krajše večdnevne izlete po Sloveniji, kjer ima čklovek kaj videti in spoznati. Vsako leto pa odidemo vsaj na eno daljšo pot v tujini. Ker smo pri tem s pridom uporabljali potopise drugih popotnikov, sem se tudi sam odločil, da komu od teh pomagam in sem začel pisati potopise.

Ti potopisi so seveda bolj namenjeni avtodomarjem, zato ni v njih toliko poudarka na doživljanju na potovanjih, ampak gre  bolj za koristne informacije o koordinatah posameznih lokacij, kaj te ponujajo, kako priti do njih in še vrsto drugih koristnih nasvetov. Potopisi so sicer objavljeni na spletni strani CCS, katerega član sem tudi sam. Ker pa je ta stran dostopna zgolj članom, sem te potopise zbral tudi na svoji spletni strani. Seveda z željo, da bodo še komu koristili.

Korona popotovanje po jedrski občini 2020

Šahiranje po Hrvaški 2019

Kvačkanje po Sloveniji 2019

Bluzenje po Srbiji 2018

Popotovanje po deželah Beneluksa 2018

Potepanje po Brkinih 2018

Križarjenje po Bosni in Hercegovini 2017

Za prvi maj v Rim in po osrednji Italiji 2017

Pustni karneval v Viareggiu 2017

Osvajanje Južne Italije 2016

Karavana od Bazovice do Rezije 2015

Portugalska 2015

Makedonija - Balkan Tour 2014

Z avtoštopom ob Jadranu 1974

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Na vrh strani

 

 

Potopisi

Kolumna Posavski obzornik

Spotikanja

S potepanja po Južni Afriki

Dnevnik vojnega dopisnika

Izbrani teksti

Odprta pisma AMD Krško

Vaš mesečnik

Pustne novice

Srž

Pionir

50 let krške komunale

Informacije za medije Fun šport

 

 

 
življenjepis  |   hobiji  |   dopisnik TVS  |   novinarstvo  |   literatura  |   spomini  |   video  |   razstave  |   fotografije