GORAN ROVAN
ŽIVLJENJEPIS
HOBIJI
DOPISNIK TV SLO
NOVINARSTVO
LITERATURA
SPOMINI
VIDEO
RAZSTAVE
FOTOGRAFIJE


goran.rovan@gmail.com
gsm 041 327 848

NOVINARSTVO

Zakaj sem se že - mislim, da v četrtem razredu osnovne šole - odločil, da bom novinar, še danes ne vem. V bistvu nisem osebno poznal nobenega novinarja, kaj šele njihovega dela. Vedno pa sem govoril, da ne bom opravljal osemurnega "šihta", ampak, da želim biti pri delu svoboden. Seveda sem kasneje ugotovil, da je ta svoboda lažna, in da si kot novinar ves dan v službi.

Že v osnovni šoli sem začel pošiljati kratke vesti v Dolenjski list. Najprej o dogajanju v osnovni šoli, potem pa tudi kakšne kegljaške rezultate in druge dogodke. Seveda doma nismo imeli pisalnega stroja, zato sem moral svoje tekste prepisovati, da so bili čitljivi, pošiljal pa sem jih z redno pošto. Seveda sem bil vsake objave zelo vesel, o honorarju takrat še nisem razmišljal. Žal teh izrezkov iz časopisov in tudi kasnejših iz mojega "otroškega novinarskega obdobja" nimam. Vse sem namreč skrbno izrezoval in shranjeval v poseben zvezek. Kje se je ta izgubil ne vem. Mislim, da sem ga ob selitvi nekomu posodil, da si ga ogleda ali kaj iz njega porabi, potem pa mi ga je ta pozabil vrniti. Kdo je to - ne vem. Bi mu pa bil iskreno hvaležen, če me bo nekoč osrečil in mi ta dragocen zvezek z mojimi prvimi objavljenimi teksti in fotografijami vrnil.

V osnovni šoli in kasneje sem pošiljal prispevke tudi v druga glasila, tudi Delo in Dnevnik, kasneje pa tudi v Delavsko enotnost, Prosvetni delavec, fotografije pa v Otrok in družino. Kasneje sem nekaj malega napisal tudi za Anteno, Mladino, Avto magazin, Moto revijo, Sportske novosti in druge, med služenjem vojaškega roka za Vojničke novine (1983), po zaposlitvi v Pionirju pa tudi za glasilo Pionir, Gipossov vestnik, Naš glas, glasilo Obrtne zadruge Metlika D2, Delavec, Vezilo in še za katerega, med drugim tudi za krške Pustne novice.

Med študijem sem bil v uredniškem odboru Posavskih srečanj -v maju leta 1977 je izšla prva in tudi zadnja številka te revije. Kasneje pa s Silvom Mavsarjem leta 1991 sodeloval tudi pri nastajanju časnika za Posavje, ki se je imenoval Srž, izšlo je le sedem števil (plesali smo eno poletje), pa tudi kasneje pri izhajanju Posavskega obzornika, Posavskih novic in rojevanju krške televizije.

Zadnja leta sem ponovno začel delati za druge medije. Predvsem, ker to rad počnem in s tem tudi nekaj malega zaslužim. Začelo se je z Vašim mesečnikom, pisal sem za zdaj že pokojni Sava glas (pod inicialkami M.M., kar naj bi bile začetnice mojega starega očeta - Matevž Mivec, saj sem bil tudi sam krščen za Matevža. Občasno pa kaj pošljem tudi na Dolenjski list in na nekatere spletne portale.


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18
   

Opis slik:
1. Eno leto sem ustvarjal program TV Krško
2. V pogovoru z Markom Tomšetom (Delta team)
3. Okrogla miza v živo ob koncu enoletnega oddajanja Kanala 10
4. Na tromeji pri Gadovi peči
5. Na 50. letnico Vlada Podgorška
6. Na izletu Novega kluba na avstrijsko Koroško
7. Na novoletni zabavi Vašega kanala z direktorico Ireno Vide
8. Z izleta Vašega kanala na Korčulo s Slobodanom Jovičem
9. Na predstavitvi MK Fortuna v Trebnjem
10. Priprava tekstov za ostale medije
11. S hostesami v Indiji
12. Z miss Trinidad in Tobago v Sun City-ju
13. Na Table Mountain nad Cape Town-om
14. Na otvoritvi zasebnega hotela na Poljskem
15. Na športnem dnevu Pionirja
16. Srečanje Generacije 50 z Zlato selekcijo na Senovem
17. Ustvarjalci Posavskega mozaika - Simon, Bogdan, Jože, Črt (1994)
18. S fotoaparatom na eni od prireditev

STRAN JE ŠE V IZDELAVI!!

Na vrh strani
 


Potopisi

Kolumna Posavski obzornik

Spotikanja

S potepanja po Južni Afriki

Dnevnik vojnega dopisnika

Izbrani teksti

Odprta pisma AMD Krško

Vaš mesečnik

Pustne novice

Srž

Pionir

50 let krške komunale

Informacije za medije Fun šport

 

 

življenjepis  |   hobiji  |   dopisnik TVS  |   novinarstvo  |   literatura  |   spomini  |   video  |   razstave  |   fotografije